Driestedenweg 91 1662 BH De Weere
06-30877607
olgasneekes@outlook.com

Kind in balans

Leefstijlcoach Opmeer voor positieve gezondheid

Kind en Body in Balans

Op het gebied van eten kun je tegen heel wat problemen aanlopen binnen het gezin. Deze problemen kunnen zorgen voor frustratie, ruzie met je puber, strijd aan tafel met je peuter, boos op jezelf omdat je het zover hebt laten komen. Overgewicht, een slecht eetpatroon, voeding kan je de hele dag bezig houden.

Je kunt je als ouder van alles gaan afvragen

  • Hoe moet het als ze ouder zijn ?
  • Wordt overgewicht dan obesitas?
  • Hoe zit het met het risico op ziektes?

Overgewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om bij kinderen die veel eten na te gaan wat de achterliggende oorzaak is. Vaak kunnen gevoelens van onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, boosheid of angst meespelen. Ook kan het een medische oorzaak hebben. Bedenk wanneer overgewicht en eten binnen jullie gezin niet meer een probleem zou zijn. Hoe zou het zijn als iedereen binnen het gezin weer lekker in zijn vel zou zitten. Wat als eten weer genieten wordt.

Stap voor stap met een oplossingsgerichte methode naar een gezonder voeding-, leef- en eetpatroon. Heb je vragen over kind in balans of wil je meer informatie dan kun je ons bellen, mailen of appen. De contactgegevens vind je hier Wil je liever even persoonlijk langskomen? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kindercoaching wordt vergoed door de meeste verzekeringen vanuit de aanvullende verzekering, zonder gebruik van uw eigen risico. 

Kind en Slaap in Balans

Kind en slaap in balans is er voor ouders die te maken hebben met een kind met slaapproblemen. Wat voor jou en voor je gezin heel wat stress en slapeloze nachten kan zorgen. Wanneer jij situaties rond het slapen bij je kind als een probleem ervaart, dan is dat ook zo. Je kind kan bijvoorbeeld moeilijk inslapen, zich ergens druk over maken, angstig zijn voor iets, alleen bij jou in bed willen slapen, ‘s morgens heel vroeg al aan je bed staan, het gevoel hebben dat het nog helemaal niet moe is en het slapen dus uitstelt, vaak wakker zijn ‘s nachts, enz. Die situaties hoeven voor je kind geen probleem te zijn omdat het zijn ritme is geworden. Wanneer jij het wel ervaart als een probleem omdat het jou veel onrust en slapeloze nachten bezorgt dan kan ik je tijdens het traject op weg helpen. We gaan kijken hoe we iets aan het probleem kunnen doen om jou en je kind de nodige nachtrust te bezorgen. Samen zullen we ons richten om te zoeken naar mogelijke oorzaken wat zal helpen om jullie op het goede spoor te zetten.

Wil jij informatie om te checken wat er bij jouw kind speelt? Ouders zal ik betrekken bij beide consulten. Ook is het de bedoeling dat jullie thuis samen gaan experimenteren met oefeningen die mee worden gegeven. Heb je vragen over kind en slaap in balans of wil je meer informatie dan kun je ons bellen, mailen of appen. De contactgegevens vind je hier Wil je liever even persoonlijk langskomen? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Als psychosociaal therapeut en gezins- en kindercoach ben ik aangesloten bij de multidisciplinaire beroepsorganisatie Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), onder therapeutnummer CM1600-31-10-18 en wordt door de Inspectie van de Gezondheidszorg gezien als therapeutische (curatieve) zorg. Hiervoor geldt de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ). Om te voldoen aan deze wet ben ik onder meer aangesloten bij de stichting Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).