Over mij

Leefstijlcoach Opmeer voor positieve gezondheid

” Van mijn kwetsbaarheid heb ik mijn kracht gemaakt.”

Mijn naam is Olga Sneekes (1975) en ik ben de trotse eigenaresse van EenGezondeLeefstijl

Voor mij betekent een gezonde leefstijl, mentaal en lichamelijk in balans. Het klinkt allemaal makkelijker dan het is. Ik zal mijn verhaal delen en vertellen hoe ik mijn innerlijke strijd heb beleefd. Ik ben in het verleden een langere periode van mijn leven continu met mezelf aan het vechten geweest. Dus in strijd met mijn innerlijke: mijn gedachtes, het mentale stuk, met mijn gevoel en emotie, het sociale emotionele stuk van mij en met mijn fysieke deel (mijn lichaam). Ik kon ongezonde verleidingen niet weerstaan, voelde me een loser en ik had daardoor een gevoel van schaamte. Ik vond mezelf niet goed genoeg, en had het gevoel dat niemand mij begreep. Ik zocht naar een manier om die nare dingen maar niet te hoeven voelen en deed net of die er niet waren. Dat uitte zich bij mij in ongezonde gewoontes als roken, te vaak een wijntje en ik at heel veel suiker in de vorm van snoep, koek, chocolade, drop, ijs. Ik kreeg problemen met mijn huid, mijn darmen, galblaas en mijn maag. Ik voelde me futloos en sliep slecht. Ik voelde mij onzeker, ik was rusteloos, nerveus en vaak moe. Mijn lichaam was volkomen uitgeput. Mijn lichaam gaf signalen af dat het zo niet door kon gaan en dat er veranderingen moesten plaatsvinden. Stap voor stap heb ik een wil gecreëerd om gedragingen en patronen te veranderen in mijn leef-en voedingsgewoontes. Ik heb geleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en naar mijn gevoel. Stap voor stap ben ik in mezelf gaan geloven en beter voor me lijf gaan zorgen door gezondere keuzes te maken en de regie in eigen handen te houden. Ik volgde mijn pad en viel regelmatig terug in mijn oude patronen. Ook niet raar, voedingsgewoontes en leefpatronen sluipen er heel langzaam in, worden gewoon, we weten niet meer beter en hoort dan bij ons leven. Door te leren luisteren naar mijn lijf en dicht bij mijn gevoel te blijven kon ik sneller signaleren wanneer ik mijzelf weer mentaal en fysiek moest opladen zodat ik een terugval weer snel wist te herstellen of te voorkomen. En natuurlijk lukte het mij allemaal niet in een keer. Fietsen en zwemmen leerde ik ook niet in 1 keer. Alle ervaringen en iedereen die ik inmiddels ben tegengekomen in mijn leven hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Van mijn kwetsbaarheid heb ik mijn kracht gemaakt. Dit is mijn verhaal. Wat is jouw verhaal? 

Mijn naam is Olga Sneekes. Ik ben werkzaam als leefstijlcoach en ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een voeding gerelateerd probleem en die een vertrouwenspersoon nodig hebben. Ik adviseer en begeleid mensen op het gebied van eet- en leefgewoonten, als ze willen afvallen of gezonder willen gaan eten. Goede voeding is namelijk de basis voor een goede gezondheid.

Ik ben leefstijlcoach en heb mij gespecialiseerd door de volgende opleidingen:

 • Positieve leefstijlverandering (HBO)
 • Positieve gedragsverandering (HBO)
 • Medische basiskennis (CPION/PLATO)
 • Orthomoleculaire voeding, basis therapeut (BATC)
 • Mindfulness coach.
 • Oplossingsgerichte therapie.
 • Gewichtsconsulente (BGN)
 • Mens en Voeding.
 • Psychosociale basiskennis die voldoet aan de opleidingsrichtlijnen van (CPION/PLATO)
 • Gezins- en kindercoaching (CAT, BATC, Dreamchild/Reversiemethode©)
 • Docent gezondheidszorg en welzijn, tweedegraads HvA te Amsterdam. HBO
 • Coaching volgens de transactionele analyse die gebruikt wordt voor de persoonlijkheidstheorie en tevens psychotherapeutische behandelmethode aan de HvA.
 • Dr. Hauscka therapeut (eigenaar huidverzorgingspraktijk Betula te Obdam) gespecialiseerd in huidproblemen(KOC)
 • Tandartsassistente (gebit en voeding) MBO4

Daarnaast ben ik als therapeut aangesloten bij de multidisciplinaire beroepsorganisatie Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), onder therapeutnummer CM1600-31-10-18

AGB code 90065494