Orthomoleculaire Voeding

Leefstijlcoach Opmeer voor positieve gezondheid

Hippocrates zei het al:

“Laat voeding je medicijn zijn”

Voeding mijn passie

Orthomoleculaire voeding lastig woord maar betekent niets minder dan : voedingsstoffen die van nature in voeding voorkomt. Voedsel waar voedsel voor bedoeld is met als doel een duurzame verbetering van de gezondheid.

Voeding en voedingsstoffen, wat doet het met je lichaam en met je geest? Iedereen eet en is op zijn eigen manier met voeding bezig, maar weten wij ook wat wij eten. Kun jij het allemaal nog bijhouden?  Al die e-nummers? Wat ze tegenwoordig in ons voedsel stoppen. Hoe we langzaam verslaafd zijn geraakt aan de suiker, etc.

Darmen 

Wij eten via de mond en poepen wat overblijft weer uit via de kont. Elke dag of bijna elke dag weer. Wauw wat bezitten wij mensen toch een machtige machine. Wonderbaarlijk hoe dat werkt. Het hele spijsverteringssysteem zo op elkaar afgestemd zo magisch.

Wist je trouwens dat de micro organisme in je darmen je gedrag en humeur kunnen manipuleren door de signalen in de tiende hersenzenuw (nervus vagus) te wijzigen, de smaakreceptoren te veranderen, stofjes te produceren waardoor we ons slecht voelen en chemische beloningen afscheiden waardoor we ons goed voelen. Lees het hele onderzoek van Dr. Aktipis (faculteit psychologie van Arizona State University) hier

Mijn werkwijze is niet gebaseerd op een dieet, maar op een manier van leven.

Mocht jij een vraag hebben over voeding, ondergewicht, overgewicht of leefstijl dan kun je het contactformulier invullen.